Even voorstellen

Ik ben Abel Veenstra. Na verschillende functies en werkzaamheden in bedrijven en organisaties te hebben vervuld, ben ik in mei 2013 voor de 2e keer een eigen adviespraktijk begonnen op het vlak van personeel, organisatie en management. Als toenmalig voorzitter van de GMR van een stichting met 15 basisscholen heb ik ervaring en kennis in het onderwijs opgedaan. Mobiliteit van medewerkers in het onderwijs was een belangrijk onderwerp. Dat heeft mij op het idee gebracht om ‘Door in het onderwijs’ op te richten.

Met Door in het onderwijs heb ik een duidelijk doel voor ogen: werkgevers en werknemers in het onderwijs helpen al hun vragen over en mobiliteit en transfers te beantwoorden. Ook mensen die een carrièreswitch naar het onderwijs willen maken, bied ik een op maat gemaakt traject aan.

‘De werkgever en werknemer gaan gezamenlijk door en openen deuren’.

Hoe doe ik dat?

Door als ‘mobiliteitsmakelaar’ een netwerk op te bouwen in het onderwijs. Dit netwerk geeft inzicht in mobiliteit op de korte en langere termijn. De kennis en informatie die deze contacten oplevert zet ik in om werkgevers en werknemers te matchen op hun vragen aangaande mobiliteit. Mijn kennis en expertise gebruik ik om tot een succesvolle match te komen. Ik richt mij op de ‘latente’ wens van de medewerker: op lange of korte termijn adviseren, begeleiden en ondersteunen naar een nieuwe werkbestemming. Binnen of buiten het onderwijs.

Werkgever: ‘Wees zakelijk, dan kun je echt persoonlijk zijn.’

Voor wie doe ik dit?

Voor alle medewerkers: leerkrachten, docenten, onderwijsondersteunend personeel, management etc. Voor alle werkgevers in het onderwijs. Voor mensen die een carrière switch naar het onderwijs willen maken.

Werknemer: ‘Bepaal je eigen toekomst, anders wordt er je één toegewezen’

Wat levert dit op?

Meer mobiliteit en flexibiliteit in het onderwijs. Beleid krijgt handen en voeten. Met gebruikmaking van mijn website wil ik met alle betrokkenen een ‘community’ opbouwen. Werkgevers en werknemers kunnen ervaringen, tips en tools gaan uitwisselen. Diverse media zet ik daarvoor in zoals bloggen, facebook, twitter, LinkedIn etc. Dit is een ontwikkeltraject.

Samen met partners. Waarom? Gezamelijke bijdragen leveren om werkgever en werknemer gelukkiger maken. Als werkgever een goed werkgever voor je werknemers te kunnen en willen zijn. Als werknemer, gesteund door de werkgever, op eigen kracht een nieuwe, andere of betere werkbestemming te vinden. Dat maakt gelukkig. Nu veel boventalligheid, straks tekort. Hoe vangen we dat op? Door inzet van Door in het onderwijs.

Met elkaar investeren in middel- en langere termijn mobiliteitsoplossingen.

 

Mijn  CV (verkort)

2015 – heden            Eigenaar Door in het onderwijs

Zelfstandige adviespraktijk Abstra’s ABC vanaf 1 mei 2013 

  • Eigenaar Abel Veenstra’s Advies, Begeleiding en Communicatie op het vlak van personeel, organisatie en management.

Van 1 januari 2007 tot  1 mei 2013

  • Landelijke huisartsenvereniging in de functie van regiomanager. Verantwoordelijk voor het huisartsenbureau Noord Nederland.

 Van 1 januari 2005 tot 1 januari 2007

  • Zelfstandige adviespraktijk Abstra’s ABC: personeel, organisatie en managementadvies aan organisaties en bedrijven.

Ga voor meer ervaringen en opleidingen naar mijn persoonlijke website.

Kennismaken?

Wanneer je geïnteresseerd bent, maak ik graag een vrijblijvende afspraak met je. Dat geldt voor jou als werknemer, maar ook werkgevers zijn van harte uitgenodigd. Als je prijs stelt op privacy, dan zal ik die waarborgen.

Contact

Mobiel: 06 36 43 94 45
Privé: 038 33 753 68
Email: [email protected]

 

Nieuwsgierig, meer informatie of afspraak?

Neem contact op