Mobiliteit

Door in het onderwijs is werkzaam in alle onderwijsvormen. Voor alle werkgevers die mobiliteit concreet handen en voeten willen geven.

Resultaat: meer motivatie, werkplezier en kwaliteit, gevoel van GELUK.

Wat is mobiliteit?

De beweging van medewerkers van werk naar werk, naar ander werk, stageplaats, uitbreiding uren, ander vak ernaast, promotie, demotie, re-integratie enz.

Mobiliteit is en wordt voor werkgevers en werknemers een instrument om gezamenlijk de kwaliteit van het onderwijs hoog te houden. Dat is een gemeenschappelijk belang.

Dat vraagt om vertrouwen. Vertrouwen is uitgaan van een positieve grondhouding: we willen samen het beste voor onze leerlingen en studenten. Zij staan centraal. Hoe we dat bereiken of wat het beste is; daarover kunnen we verschillen.

Door in het onderwijs zet graag de kennis, kunde en ervaring in om daar overeenstemming over te bereiken aangaande mobiliteit. Dat vraagt (vaak) een langere adem en meerdere acties en inspanningen om dat te bereiken. Door in het onderwijs wil de stimulator en motor zijn van dit proces van vertrouwen. Een gemeenschappelijk belang.

Stelling

Tijdens mijn gesprekken met het onderwijsveld legde ik de volgende stelling voor.

Een onderwijsinstelling telt 100 medewerkers. Mijn stelling: van deze 100 medewerkers zijn er 2 die wel wat anders zouden willen, maar dit niet uitspreken.

Mijn gesprekspartners zeiden allemaal: maak daar maar 10 van!

Ik gaf aan; dat lijkt mij wel veel, dat is 10%? Zullen we er tussenin gaan zitten? 6%? Daar werd bevestigd op geantwoord maar wel met de opmerking dat het aan de lage kant is.

Vervolgens poneerde ik de volgende stelling: van deze 6 medewerkers zijn er 3 waarvan u als werkgever het zou willen weten. Als je het als werkgever weet, kun je in gesprek om mogelijk de medewerker te behouden. Het zijn namelijk medewerkers die je niet kwijt wilt.

Van de andere 3 medewerkers hoef je het niet te weten. U hoopt dat ze solliciteren, worden aangenomen en weggaan.

Werk aan de winkel

In beide situaties kan ik iets voor u betekenen. Als intermediair of mobiliteitsmakelaar de juiste vraag voor u op tafel krijgen. Op een manier dat we gezamenlijk verder kunnen.

Welke mobiliteitsvraag heeft u?

 

Nieuwsgierig, meer informatie of afspraak?

Neem contact op