Veel gestelde vragen

Er zullen vragen zijn. Hoe een traject van Door in het onderwijs er concreet uitziet. Wat het kost en  oplevert. Hieronder een aantal vragen en antwoorden die de diensten van Door in het onderwijs verduidelijken. Klik op de vraag voor het antwoord.

Staat het antwoord op jouw vraag er niet bij? Neem contact met me op.

Voor alle medewerkers in het onderwijs. Niet alleen docenten en leerkrachten, maar ook directeuren, teamleiders, stafmedewerkers (zoals bijvoorbeeld ICT, administratie en HRM) en specialisten (zoals bijvoorbeeld de intern begeleider, de dyslexie-specialist en de huiswerkbegeleider).

Zeker. Overweeg je een carrièreswitch naar het onderwijs? Neem contact op voor een vrijblijvend eerste gesprek. Het wordt snel duidelijk of we met elkaar aan de slag kunnen. Is dat het geval, dan stel ik samen met jou een mobiliteitsplan op met een verantwoord kostenplaatje die bij jouw situatie past.

Ja. Samen inventariseren we aan welke eisen en wensen je stageplaats moet voldoen. We verdelen de taken en gaan gezamenlijk aan de slag om die stageplek te vinden.

Altijd. Het gesprek of de gesprekken vinden buiten de school plaats. Of we de uitkomst van het gesprek wel of niet afstemmen met je werkgever bepaal jij. Je privacy en anonimiteit zijn volledig gewaarborgd.

Resultaatsverplichting: het resultaat is dat je een nieuwe werkbestemming hebt gevonden. Mijn begeleiding vindt tot dat moment plaats. In de meeste situaties kan dit wel meerdere jaren kan duren. In de periode ertussen werk je eraan. Samen met mij. Dat is motiverend. Ook voor je huidige werksituatie. Omdat je weet wat je perspectief wordt. Met resultaat.

Inspanningsverplichting: de inspanning kan zijn dat ik of specialisten uit mijn netwerk je ondersteunen in het verduidelijken van je vraag. Bijvoorbeeld: wat wil ik nu precies of ben ik nog steeds op de goede werkplek? Als we daar een antwoord op hebben gevonden waar we ons gezamenlijk in kunnen vinden, dan heb ik aan mijn ‘inspanningsverplichting’ voldaan.

Nieuwsgierig, meer informatie of afspraak?

Neem contact op