Mobiliteit voor werknemers

Door in het onderwijs biedt je de mogelijkheid om je ‘latente’ behoefte ‘manifest’ te maken. Wat houdt dat in, latent en manifest?

Manifeste behoefte

Met manifeste behoefte  bedoel ik: medewerkers die in het hier en nu werken aan het vinden van een andere baan. Ze weten wat ze willen. Ze onderzoeken of er een interessante, passende vacature is. Ze solliciteren en worden wel of niet aangenomen. Of het gaat om een medewerker die met de werkgever heeft afgesproken om een nieuwe werkbestemming te vinden. Bijvoorbeeld met ondersteuning van een outplacementbureau.

Latente behoefte

Met latente behoefte bedoel ik: medewerkers met een idee, een verlangen en een wens om misschien ‘iets anders te gaan doen’. Ze spelen met deze gedachte, maar hebben die nog niet uitgesproken. Ja, misschien tegen de partner of als grapje tijdens een verjaardag. Maar niet tegenover de werkgever. Niet tegenover de collega’s.

Iedereen heeft er wel een beeld bij. Er zijn medewerkers die echt wat anders zouden willen. Maar niet weten hoe ze dat aan zouden moeten pakken.

Wil je voor jezelf nagaan of je wat anders wilt? Doe de mobiliteitstest.

Mobiliteitstest

Direct inzicht in je eigen mobiliteit? Beantwoord zeven eenvoudige vragen met JA of NEE en je weet het.

Vraag 1
Heb je de afgelopen 2 jaar weleens aan een andere baan in het onderwijs gedacht?

JA-NEE

Vraag 2
Heb je de afgelopen 2 jaar zonder succes gesolliciteerd naar een andere baan in het onderwijs?

JA-NEE

Vraag 3
Volg je een opleiding en wil je binnen 2 tot 5 jaar een andere baan die aansluit bij deze opleiding?

JA-NEE

Vraag 4
Heb je de afgelopen 2 jaar gedacht aan een baan buiten het onderwijs?

JA-NEE

Vraag 5
Heb je andere stappen ondernomen om een baan te vinden buiten het onderwijs?

JA-NEE

Vraag 6
Wil je binnen 2 tot 5 jaar je carrière vervolgen binnen het onderwijs?

JA-NEE

Vraag 7
Wil je binnen 2 tot 5 jaar je carrière vervolgen buiten het onderwijs?

JA-NEE

Het resultaat van jouw mobiliteitstest:

  1. Een of meerdere vragen met JA geantwoord.

Voor jou kan het interessant zijn om vrijblijvend contact op te nemen met Abel Veenstra van Door in het onderwijs. Het eerste gesprek is gratis en je anonimiteit is, als je dat wilt, gewaarborgd.

2. Zeven keer met NEE geantwoord.

Het lijkt erop dat je nog niet toe bent aan mobiliteit. Mocht je toch van gedachten willen wisselen met Abel Veenstra van Door in het onderwijs, dan kan je altijd contact opnemen. Het eerste gesprek is gratis en je anonimiteit is, als je dat wilt, gewaarborgd.

Voor wie is Door in het onderwijs nog meer interessant?

DJP_5677Door in het onderwijs richt ook op mensen buiten het onderwijs. Je overweegt een carrièreswitch naar het onderwijs. Een latente wens die je ‘manifest’ wil maken. Niet van vandaag op morgen.

Hoe pak je dit aan? Door een eerste stap te zetten en een afspraak te maken. We bespreken alles wat relevant is. En we maken, wanneer jij dat wilt, een mobiliteitsplan.

Het eerste gesprek is gratis en het plan dat we maken is gericht op resultaten. Op de langere termijn. Jij bent de gangmaker en ik begeleid je erbij. Tegen een redelijk tarief.

Ik hoor graag van je.

 

Nieuwsgierig, meer informatie of afspraak?

Neem contact op